Bilgi Kaynağı


 
Cafe latte ve Cappuccino farkı?


Ben izin verirseniz cafe latte ve cappucino arasındaki farkı okurları net bir şekilde bilgilendirmek adına profesyonel olarak açıklamak isterim. Bu iki içeceğin özü (orta boy fincan için) 60 ml espresso ve süttür. Buradaki farkı sütün ısıtılma tekniğidir. Cafe latte hazırlarken buhar çubuğu termometre 80 f'ı gösterene kadar hava ve süt yüzeyinde kissing sound diye adlandırdığımız sesi çıkarır ve bu dereceden sonra buhar çubuğu tamamen pitcher (süt ısıtma kabı) ın içine daldırılır ve kesinlikle sütün tamamen dönmesi sağlanır; taki termometre 160 f yani (71 C) gösterdiğinde buhar çubuğu çıkarılmalı ve pitcher in tabanı birkaç kez yere vurularak sütün köpüğünden ayrılmasına müsade etmeden servis yapılmalıdır. Cappuccino'nun farkı ise daha yoğun köpüktür bunuda kiss sound sesini 100 f kadar duyarak aynı işlemle elde edebiliriz. Unutmamalıyız ki süt ve köpük kesinlikle birbirinden ayrılmadan servis yapılmalı ve espresso 1 dakikadan fazla beklememiş olmalıdır aksi halde bu mükemmel denge yakalanamaz. Çok yanlış bilinen ve dünyada uygulanmayan bir bilgi cappuccıno sütün köpük oluşturularak üstüne kaşıkla konulması olarak algılanıyor. Tekrar söylüyorum; kati suretle süt kıvam oluşturmalı ve köpüğü bir bütün halinde ayrılmadan servis yapılmalı ve 160 F çok önemli. Gönderen : Özgür Yenici
 


SocialDoctors İçerisinde Paylaş